Известие

Collapse
No announcement yet.

" Придърпване" ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз малко по-горе съм писал, че кабелите и свещите са ОК и се съмнявам единствено в дюзите . Доколкото знам дори една от 2-те свещи да не работи това не би трябвало да оказва никакво влияние в-у работата на двигателя . Вторите свещи са за по-добро и по-бързо изгаряне на горивната смес.Аз лично съм карал малко със 7 работещи свещи понеже единия изход на бубината ми беше "избил" и не забелязах почти никаква промяна преди и след като я смених .
    155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

Първоначално публикувано от Бобби
      Първоначално публикувано от ParisWind
      Здравей колега, от скроминият ми опит мога да кайа че на 100% придърпването не ти е нито от кабели нито от свещи (ако беше от тях щеше да е постоянно без значение от оборотите! )при мен е същата неприятна ситуация - между 1800 и 2000 оборота няма никой и след това се развърта като с турбо колата. Пробмела може да е единствено в бензиновата помпа или инжекторите (запушени дюзи ) и не и стига горивото при ниски обороти, а при високи колата върви по-малко отколкото преди! ( с газов инжекцион съм и при газ ефекта не се наблюдава, а и няма как да е нито ламбда сонда нито пък дебитомер просто защото те работят и при каране на газ- иди си за всеки случай на диагностика но при мен се оказаха инжекторите!
      Поздрави ! И СЪВЕТ - не бързай да се хвърляш в покупката на скъпи кабели свещи и тн без да майстор (а не псевдоразбирач) да ти е погледнал колата и да е дал малко по-експертно мнение!
      от 2-те свещи, едната ако не работи....какво правим?...загадка
      от двете свещи едната ако не работи ще имаме по-голям разход на гориво и по-малко мащност ( идеята на 2-рата е максималко изгаряне съпроводено с оптимална мощност) но за да ти накъсва и да не поема газта колега ще трябва на цилиндър не едната а идвете свещи да са за смяна и в този случай повярвай ми и тотален инвалид да си в областа пак ще осетиш прекъсването на мотора! и не само в определени обороти а и особено осезаемо на празен ход както и при високи разбира се!
      Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Първоначално публикувано от hsr
        Аз малко по-горе съм писал, че кабелите и свещите са ОК и се съмнявам единствено в дюзите . Доколкото знам дори една от 2-те свещи да не работи това не би трябвало да оказва никакво влияние в-у работата на двигателя . Вторите свещи са за по-добро и по-бързо изгаряне на горивната смес.Аз лично съм карал малко със 7 работещи свещи понеже единия изход на бубината ми беше "избил" и не забелязах почти никаква промяна преди и след като я смених .
        абсолютно съм съгласен - на старата ми 155-ца в следствие на разход от порядъка на 22/100 градско я закарах на диагностика и първо се оказа естествено ламбда сонда както и по една свещ на всеки цилиндър за смяна ! след смяната на свещите разхода ми падна на около 17-18, вървенето се подобри но така и не смених ламбда сондата в последствие колата е при близък мои приятел и след смяната на сондата разход 10-12 при динамично градско каране!
        няма вариант в който един от цилиндрите хептен да не работи и колегата да не го осети на празен ход и при високи обороти! Просто като стане вапрос за двигател хората които знаят колкото мен а се вживяват във ролята на компютър за компютърна диагностика цитират само - кабели свещи, ламбда и дебитомер! Факт Не разбирам но се уча - не е трудно да се каже
        Alfa Romeo 155 2.0 TS 8V '95 Вече Бивша

Comment

Провери дебелия въздухвод(след дебитомера)необходимо е да го свалиш и провериш на мястото с оребряването като го поразпънеш малко(обикновено ако не е сменян досега ще има доста дупки).
          Alfa Romeo 155,1.8ts,8v
          Alfa Romeo 159 1.9JTDM 16V,06

Comment

Същия проблем го имах и аз като вземах моята. Подържаше си оборотите на празен ход обаче като тръгна и придърпваше. Най вече си личеше при по висока скорост. Оказа се комутатора, и през цялото време съм карал на 4 свещи. И да ви кажа честно нито ми гореше много нито не искаше да върви (200км/ч по магистралата). Смених комутатора и работата заспа. Все пак ми се струва, че е най добре да я закараш на една диагностика за по сигурно.
            Alfa Romeo 166 2.4 jtd 04'г.
            ex..Alfa Romeo 156 SW 1.9 jtd 00'г. ex..Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 94'г.

Comment

Първоначално публикувано от vladimirrrr
              Провери дебелия въздухвод(след дебитомера)необходимо е да го свалиш и провериш на мястото с оребряването като го поразпънеш малко(обикновено ако не е сменян досега ще има доста дупки).
              Последния път като го свялях и го огледах и си беше наред, но пак ще го прегледам

Първоначално публикувано от volkan
              Същия проблем го имах и аз като вземах моята. Подържаше си оборотите на празен ход обаче като тръгна и придърпваше. Най вече си личеше при по висока скорост. Оказа се комутатора, и през цялото време съм карал на 4 свещи. И да ви кажа честно нито ми гореше много нито не искаше да върви (200км/ч по магистралата). Смених комутатора и работата заспа. Все пак ми се струва, че е най добре да я закараш на една диагностика за по сигурно.
              При мен колата си има мощност и си върви прилично .Предърпването се получава при по-ниски обороти .Ток има и до 8-те свещи и всички си работят .
              Днес сложих една добавка за почистване и след 50-тина км. пробег като че ли има някакво подобрение
              155 1.8 8v TS & FZR 600

Comment

1. Ако едната свещ не работи няма да работи целият цилиндър. Ако беше така както си мислите приятели нямаше този автомобил да има два отделни комутатора и две бобини.
                2. Това предърпване се дължи на засмукване на повече въздух от скъсано съединение някъде по трасето
                3. Компютърна диагностика може да покаже къде е проблема.
                4. Ако тръгните да се ровите в този форум компетентните мнения за 155 са малко
                5. Ако преди 155-цата си имал Опел, който няма нищо общо с техниката и си го ремонтирал с алфата шега не трябва
                Alfa Romeo 166 2.0 TS 2001

Comment

Първоначално публикувано от Petronii
                  1. Ако едната свещ не работи няма да работи целият цилиндър.
                  я си помисли пак
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                    Първоначално публикувано от Petronii
                    1. Ако едната свещ не работи няма да работи целият цилиндър.
                    я си помисли пак
                    само половината
                    '93 ALFA ROMEO 155 2.0 TS
                    '98 ALFA ROMEO 166 2.0 V6 TB

Comment

Working...
                    X